Pate „a la Tuna“ sa celerom

Sve sastojke stavimo u blender, Vitamix ili multipraktik sa S noževima i obradimo tako da još uvek ostane krupnija konzistencija mase. Prebacite u odgovarajuću veću posudu i dodajte pola šolje samlevenog susama, dobro promešajte. Ako želite da ovaj pate poslužite kao predjelo, možete dodati i pola šolje samlevenog lanenog semena tako da konzistencija bude homogenija. Ostavite da se svi sastojci lepo sjedine oko 15 minuta, i zatim drvenom kašikom odvajajte male porcije smese za koktel korpice ili formirajte kuglice koje možete da uvaljate u ovsene mekinje.
Poslužite kao predjelo, sa listom zelene salate, ili dekorisano majonezom od indijskih oraščića.
Može da stoji u frižideru do 3 dana.

Tips&Tricks (male cake)

U ovaj pate/namaz možete po želji, da dodate usitnjene alge ( malo smrvljenog nori lista ili usitnjene arame) i tako istaknete ukus koji podseća na ribu i more, tkzv. „mock tuna pate“, ili da upotrebite listove korijandera umesto peršuna.

Recipe Rating

  • (0 /5)
  • 0 Rating

About Chef