Supa od šargarepe i celera

Naseckajte šargarepu, celer i luk na manje komade. Zajedno sa svim ostalim sastojcima  i čistom vodom obradite u blenderu odnosno Vitamix-u. Odmah servirajte u činije i ukrasite po želji – seckanim peršunom, dodavanjem listića šampinjona, začinima….

Ako želite krem supu, dodajte i 1/3 šolje prethodno namočenih semenki suncokreta.

Kreiranje gurmanske sirove supe može biti prava kreativna avantura u kuhinji. Supe su kombinacija povrća i začina koji su zajedno obradjeni u blenderu, uz dodatak čiste vode.

Male tajne (tips&tricks) za pripremanje pravih gurmanskih supa

Svež paradajz može biti sjajan dodatak supama, jer je sočan i dodaje aromu. Ako želite krem čorbicu od povrća, dodajte jedan od sledećih sastojaka:

Avokado, prethodno namočene semenke suncokreta ili prethodno namočen badem

Supe možete da servirate i sa komadima povrća – cvetovi brokolija u supi mogu biti sjajan dodatak.

Sirove supe ne moraju biti hladne, poslužene direktno iz frižidera. Ipak, budite pažljivi prilikom zagrevanja supa, kako ih ne biste izložili temperaturama većim od 42̊C .

Neke varijante zagrevanja sirovih supa:

–          Nastavite sa obradjujete supu u Vitamix-u dok supa ne postane topla.

–          Stavite  pokrivenu činiju sa supom na dno dehidratora i ostavite je tokom 4 sata

–          Postavite činiju sa supom iznad posude sa vrućom vodom.

Recipe Rating

  • (0 /5)
  • 0 Rating

About Chef