Seme suncokreta je dostupna i veoma kvalitetna namirnica koju možemo lako da pronadjemo iz lokalnog i organskog uzgoja u radnjama zdravije hrane. Već sam pisala brojne recepte za namaze koji sadrže suncokret, ali evo sada jednog veoma jednostavnog recepta za kiselo mleko od suncokreta.
Potopite suncokret u posudi sa mlakom vodom preko noći, ili najmanje 6 sati.
Isperite suncokret pod vodom, i uklonite ljuskice koje su isplivale nakon namakanja u vodi. Ispran suncokret dodajte u posudu blendera. Ja dajem prednost Vitamix blenderu. Sipajte vodu, sok od limuna , maslinovo ulje i ostale začine.
Dobro obradite u blenderu dok ne postane potpuna glaka, ujednačena masa. Možete poslužiti ukrašeno naseckanim svežim vlašcem.
Male cake – Tips&Tricks
Da biste dobili Francuski preliv sa lukom, u već pripremljeno kiselo mleko od suncokreta umešajte sledeće začine:
1 ½ kašičicu crnog luka u prahu
1/3 šolje nasečenog sušenog crnog luka
½ kašičicu začinskog bilja po želji
¼ kašičice začina od algi.
Poslužite uz lanene krekere ili na štapiće nasečeno korenasto povrće (šargarepu, dajkon ili kelerabu)










Rate this recipe
1 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.