Za dodatne informacije pozovite tel / viber 063.310584

Kiselo mleko od suncokreta

Seme suncokreta je dostupna i veoma kvalitetna namirnica koju možemo lako da pronadjemo iz lokalnog i organskog uzgoja u radnjama zdravije hrane. Već  sam pisala brojne recepte za namaze koji sadrže suncokret, ali evo sada jednog veoma jednostavnog recepta za kiselo mleko od suncokreta.

Potopite suncokret u posudi sa mlakom vodom preko noći, ili najmanje 6 sati.

Isperite suncokret pod vodom, i uklonite ljuskice koje su isplivale nakon namakanja u vodi. Ispran suncokret dodajte u posudu blendera. Ja dajem prednost Vitamix blenderu. Sipajte vodu, sok od limuna , maslinovo ulje i ostale začine.

Dobro obradite u blenderu dok ne postane potpuna glaka, ujednačena masa. Možete poslužiti ukrašeno naseckanim svežim vlašcem.

Male cake – Tips&Tricks

Da biste dobili Francuski preliv sa lukom, u već pripremljeno kiselo mleko od suncokreta umešajte sledeće začine:

1 ½ kašičicu crnog luka u prahu

1/3 šolje nasečenog sušenog crnog luka

½ kašičicu začinskog bilja po želji

¼ kašičice začina od algi.

Poslužite uz lanene krekere ili na štapiće nasečeno korenasto povrće (šargarepu, dajkon ili kelerabu)

Recipe Rating

  • (1 /5)
  • 2 Rating

About Chef