Za dodatne informacije pozovite tel / viber 063.310584

Presne gurmanske kobasice

Sastojci:
Pola šolje lana
Pola šolje suncokreta
Pola šolje oraha
1 kašika crvene začinske paprike
1 kašičica ljute začinske paprike
Pola kašičice bibera
Pola kašičice bosiljka
1 kašičica himalajske soli
¼ šolje čiste filtrirane vode

Lan sameljite u mlinu za kafu ili blenderu. Suncokret i orahe sameljite u multipraktiku. Prebacite sve sastojke u posudu za mešanje, dodajte malo čiste vode i dobro promešajte drvenom varjačom. Ukus možete doterati dodavanjem začina po želji. Zatim formirajte oblik u vidu ćevapa / kobasice i ostavite 3 do 4 sata da se suši u dehidratoru ili mlakoj rerni.
Poslužite nasečeno sa povrćem, fermentisanim sirom i krekerima.
Tips&Tricks (male tajne)

U smesu možete da dodate pola šolje već pripremljene alge Irish Moss odnosno Magic Moss. Algu potopite u vodu preko noći i ujutru je dobro isperite vodom od zaostalih čestica peska. Zatim je prebacite u blender, dodajte šolju čiste vode i dobro obradite dok ne postane glatka masa. Ovakvu smesu alge i vode možete čuvati u frižideru 7 dana.

Recipe Rating

  • (0 /5)
  • 0 ratings

About Chef