Bademe odvojeno potopiti u mlakoj vodi preko noći. Ujutru isprati u cediljci. Bademima za beli krem oštrim nožićem oguliti ljuskicu.
Kora za tortu: Golicu i susam samleti i prebaciti u multipraktik. Dodati urme, rogač, vodu i kokosovo ulje. Uključiti multipraktik i obrađivati masu dok ne postane ujednačena ili se formira u vidu velike nauljene lopte. Masa treba da bude kompaktna. Možete upotrebiti i Vitamix na nižem obrtaju i koristiti centralni pritiskivač. Zatim masu prebaciti u kalup za torte ili na tanjir. Formirati bazu torte drvenom kašikom. Prebaciti tanjir sa korom u frižider da se lepo ohladi.
Za čokoladni krem sastojke staviti u blender odnosno Vitamix. Dobro umutiti dok masa ne postane ujednačeni krem. Preliti preko baze torte. Dodati sveže kupine. Vratiti sve u frižider.
Sastojke za beli krem staviti u blender i dobro umutiti, zatim preliti preko kupina. Završnu dekoraciju uraditi mešavinom rogača i kokosovog ulja i svežim kupinama.
Male tajne (tips&tricks)
Golicu možete da potopite u vodi preko noći, pa da je ujutru isperete, zatim osušite na suncu ili u dehidratoru, i čuvate u tegli. Tako smo, osim aktivacije enzima, sigurni i da smo se oslobodili eventualnih nečistoća koje su došle sa golicom.
Ova torta je živa, bez šećera, jaja i putera od kravljeg mleka. No ipak je napravljena od orašastih plodova i predstavlja zdravu poslasticu u kojoj možete povremeno uživati u posebnim prilikama.
Rate this recipe
2 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.