Za dodatne informacije pozovite tel / viber 063.310584

Čokoladna torta

Ova osvežavajuća čokoladna torta je prava atraktacija i vrlo je laka za pripremanje

Čokoladna torta:

Za koru:

–          200 grama nekih oraha (lesnika, oraha, badema i slicno). Najbolje je da orahe prvo potopite u vodi preko noci  te da ih onda osusite u dehidratoru (sirovahrana.rs preporučuje Excalibur ) ili rerni (na niskoj temperature) pre upotrebe.

–          3 kasike secera od kokosovog cveta

–          1 kasika rastopljenog kokosovog ulja

–          Prstohvat himalajske ili kelticke soli

–          ½ ksicice vnaile praha

Sameljite sve sastojke u multipraktiku ili blenderu (sirovahrana.rs preporučuje Vitamix ). Ne treba da bude fino mleveno. Smesu podelite u obliku za tortu kao dno, malo pritisnite rukom  i ostavite u frizideru da se stegne.

Za fil:

–          Jedna kolicina baze sira indijskoh oraha (250 gr – vidi sledeci recept)

–          30 ml limunovog soka

–          150 grama mlevenog secera od koksovog cveta

–          Malo vanile u prahu

–          Prstohvat himalajske ili kelticke soli

–          100 grma rastopljenog kokosovog ulja

–          Malo melevnog orascica (opcionalno)

–          3-4 pune supene kasike kako u prahu

Promesajte sve navedene sastojke. Raspodelite preko dna torte i pustite da se stvrdne u frizideru.

Recipe Rating

  • (0 /5)
  • 0 Rating