Ova osvežavajuća čokoladna torta je prava atraktacija i vrlo je laka za pripremanje
Čokoladna torta:
Za koru:
– 200 grama nekih oraha (lesnika, oraha, badema i slicno). Najbolje je da orahe prvo potopite u vodi preko noci te da ih onda osusite u dehidratoru (sirovahrana.rs preporučuje Excalibur ) ili rerni (na niskoj temperature) pre upotrebe.
– 3 kasike secera od kokosovog cveta
– 1 kasika rastopljenog kokosovog ulja
– Prstohvat himalajske ili kelticke soli
– ½ ksicice vnaile praha
Sameljite sve sastojke u multipraktiku ili blenderu (sirovahrana.rs preporučuje Vitamix ). Ne treba da bude fino mleveno. Smesu podelite u obliku za tortu kao dno, malo pritisnite rukom i ostavite u frizideru da se stegne.
Za fil:
– Jedna kolicina baze sira indijskoh oraha (250 gr – vidi sledeci recept)
– 30 ml limunovog soka
– 150 grama mlevenog secera od koksovog cveta
– Malo vanile u prahu
– Prstohvat himalajske ili kelticke soli
– 100 grma rastopljenog kokosovog ulja
– Malo melevnog orascica (opcionalno)
– 3-4 pune supene kasike kako u prahu
Promesajte sve navedene sastojke. Raspodelite preko dna torte i pustite da se stvrdne u frizideru.
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.