Za dodatne informacije pozovite tel / viber 063.310584
Krastavac - malo drugačiji :)

Krastavac – malo drugačiji :)

Sezona krastavaca stiže, a svi znamo da se tradicionalna salata od krastavca pravi sa kiselom pavlakom, mirođijom i belim lukom…evo ideje za lagano jelo od svežih krastavaca, ali malo drugačije;

Tri veća krastavca dobro operite, i narežite ručnim nožićem za guljenje na tanke trakice;

Preliv pripremite na sledeći način:

Pola šolje namakanog u vodi preko noći suncokreta isperite, ocedite i prebacite u blender;

Dodajte jednu kašiku nutritivnog kvasca, pola kašičice začinske soli sa aromatičnim biljem, pola kašičice curry-ja, pola kašičice asefetide, jedan čen belog luka, dve kašike maslinovog ulja i pola šolje čiste, filtrirane vode, sok od jednog limuna;

Preliv dobro izblendajte tako da bude kremast, konzistencije kao jogurt;

Nasečene krastavce složite u činiju i dodajte preliv;

Dekorišite crnim maslinkama i svežom nanom po želji;

Poslužite rashlađeno 🙂

 

 

Recipe Rating

  • (0 /5)
  • 0 ratings

About Chef