Sezona krastavaca stiže, a svi znamo da se tradicionalna salata od krastavca pravi sa kiselom pavlakom, mirođijom i belim lukom…evo ideje za lagano jelo od svežih krastavaca, ali malo drugačije;
Tri veća krastavca dobro operite, i narežite ručnim nožićem za guljenje na tanke trakice;
Preliv pripremite na sledeći način:
Pola šolje namakanog u vodi preko noći suncokreta isperite, ocedite i prebacite u blender;
Dodajte jednu kašiku nutritivnog kvasca, pola kašičice začinske soli sa aromatičnim biljem, pola kašičice curry-ja, pola kašičice asefetide, jedan čen belog luka, dve kašike maslinovog ulja i pola šolje čiste, filtrirane vode, sok od jednog limuna;
Preliv dobro izblendajte tako da bude kremast, konzistencije kao jogurt;
Nasečene krastavce složite u činiju i dodajte preliv;
Dekorišite crnim maslinkama i svežom nanom po želji;
Poslužite rashlađeno 🙂




Autorka portala Sirovahrana.rs Olivera Rosić, etička je vegetarijanka i zaljubljenik u kulinarstvo; Obožava ukusne salate, namaze i fine krekere, bogate kremove sa sirovom čokoladom. Učestvuje u mnogim TV emisijama o ekologiji sa svojim receptima, redovno gostuje na manifestacijama koje promovišu zdravu, vegansku prehranu i drži radionice pripreme gurmanske sirove hrane. Sve Oliverine recepte , kao i savete kako se organizovati u kuhinji, krenuti u nabavku namirnica i potrebnih kuhinjskih aparata, osim na portalu sirovahrana.rs možete naći i u knjizi recepeta "Presno gurmanski s ljubavlju - Ulazak u svet sirove vegan ishrane na lak i zabavan način".










Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.