Sezona krastavaca stiže, a svi znamo da se tradicionalna salata od krastavca pravi sa kiselom pavlakom, mirođijom i belim lukom…evo ideje za lagano jelo od svežih krastavaca, ali malo drugačije;
Tri veća krastavca dobro operite, i narežite ručnim nožićem za guljenje na tanke trakice;
Preliv pripremite na sledeći način:
Pola šolje namakanog u vodi preko noći suncokreta isperite, ocedite i prebacite u blender;
Dodajte jednu kašiku nutritivnog kvasca, pola kašičice začinske soli sa aromatičnim biljem, pola kašičice curry-ja, pola kašičice asefetide, jedan čen belog luka, dve kašike maslinovog ulja i pola šolje čiste, filtrirane vode, sok od jednog limuna;
Preliv dobro izblendajte tako da bude kremast, konzistencije kao jogurt;
Nasečene krastavce složite u činiju i dodajte preliv;
Dekorišite crnim maslinkama i svežom nanom po želji;
Poslužite rashlađeno 🙂
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.