Za dodatne informacije pozovite tel / viber 063.310584
Lagani krekeri sa kukuruzom

Lagani krekeri sa kukuruzom

Evo recepta za lagane letnje krekere sa kukuruzom šećercem. U sezoni, zrna kukuruza možete skidati nožem sa klipa, i tako ih koristiti za pripremu krekera.

Potrebne namirnice:

Šolja mladog kukuruza šećerca

Šolja sirovog suncokreta namakanog preko noći u vodi

šolja nasečenog paradajza

pola šolje suvog paradajza

čen belog luka

malo himalajske soli

kašika maslinovog ulja

kašičica agave nektara (nije obavezno)

začinsko bilje: bosiljak, majčina dušica majoran

susam i origano za posipanje

Sve sastojke osim susama i origana za posipanje dodajte u posudu multipraktika ili blendera . Ako je potrebno, dodajte i malo čiste, filtrirane vode – u principu, zreo ukusan, svež  paradajz će biti dovoljan da dobijete kompaktnu masu.

Smesu za krekere nanesite špatulom na paraflexx podloge dehidratora i pospite susamom i origanom. Stavite da su suši – prvih sat vremena možete da podignete temperaturu na 65 C tako da voda koja isparava hladi površinu krekera koji se suše. Kada su krekeri na pola suvi, okrenite ih na drugu stranu tako što ćete paraflexx podlogu jednostavno prebaciti na drugu, praznu policu dehidratora, a zatim podlogu lagano ukloniti, tako da se smesa ne zalepi. Špatulom lagano isecite krekere na komade i vratite ih u dehidrator.

Kada je gotovo (vreme sušenja od 4 do 6 sati u zavisnosti od debljine), krekere prebacite u posudu i služite uz mnogo salate.

 

Recipe Rating

  • (0 /5)
  • 0 Rating

About Chef