Evo recepta za lagane letnje krekere sa kukuruzom šećercem. U sezoni, zrna kukuruza možete skidati nožem sa klipa, i tako ih koristiti za pripremu krekera.
Potrebne namirnice:
Šolja mladog kukuruza šećerca
Šolja sirovog suncokreta namakanog preko noći u vodi
šolja nasečenog paradajza
pola šolje suvog paradajza
čen belog luka
malo himalajske soli
kašika maslinovog ulja
kašičica agave nektara (nije obavezno)
začinsko bilje: bosiljak, majčina dušica majoran
susam i origano za posipanje
Sve sastojke osim susama i origana za posipanje dodajte u posudu multipraktika ili blendera . Ako je potrebno, dodajte i malo čiste, filtrirane vode – u principu, zreo ukusan, svež paradajz će biti dovoljan da dobijete kompaktnu masu.
Smesu za krekere nanesite špatulom na paraflexx podloge dehidratora i pospite susamom i origanom. Stavite da su suši – prvih sat vremena možete da podignete temperaturu na 65 C tako da voda koja isparava hladi površinu krekera koji se suše. Kada su krekeri na pola suvi, okrenite ih na drugu stranu tako što ćete paraflexx podlogu jednostavno prebaciti na drugu, praznu policu dehidratora, a zatim podlogu lagano ukloniti, tako da se smesa ne zalepi. Špatulom lagano isecite krekere na komade i vratite ih u dehidrator.
Kada je gotovo (vreme sušenja od 4 do 6 sati u zavisnosti od debljine), krekere prebacite u posudu i služite uz mnogo salate.
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.