Sirovi suncokret potopiti u mlakoj vodi minimum 6 sati; Semenke lana samleti u suvom kontejneru Vitamix-a i dodati so i začine, pa prebaciti u posudu za mešanje. Suncokret dobro oprati i ocediti, prebaciti u Vitamix, i dodati pola čaše čiste vode, šargarepu i nasečen luk. Obraditi sve u blenderu da bude kremasto, i zatim sjediniti sa samlevenim lanom. Dobro izmešati smesu i ostaviti da odstoji 15 minuta kako bi se svi sastojci sjedinili.
Koristeći drvenu ili špatulu po želji, razmazati smesu za krekere po nelepljivim podlogama ploča dehidratora, i posuti mešavinom semenki lana, susama i kima. Zatim špatulom iseći krekere i staviti u dehidrator na sušenje oko 12 sati na 41 stepeni C.
Tips&Tricks (male cake):
U osnovnu smesu za krekere možete dodati začine po želji – majčinu dušicu, beli luk… ako cedite sokove od povrća, možete upotrebiti i pulpu od šargarepe u receptu za krekere.
Krekeri mogu biti pikantni ako u smesu za posipanje dodate chili u prahu ili kajensku papriku.
Ako nemate vremena da pravite krekere, a voleli biste da probate ovaj recept, gotove krekere možete da naručite ovde
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.