Za dodatne informacije pozovite tel / viber 063.310584

Neobično jelo sa cveklom

Cveklu oguliti pa naseći na kolutove. Pripremiti marinadu od dve kašike maslinovog ulja, limunovog soka, seckanih listova nane i malo soli. Ostaviti cveklu da se marinira preko noći u frižideru.
Redjati kolutove cvekle na tanjir i preltiti sa malo marinade; nastaviti sa kolutovima ljubičastog luka, zatim pomorandže. Sve preliti ostatkom marinade i ukrasiti sa dosta listova sveže nane. Uz jelo se odlično slažu crne masline.
Tips&Tricks (Male tajne): 

Mariniranje povrća pomaže da se popravi ukus i tesktura pojedinog povrća, kao npr. cvekle koja može biti tvrda ili imati malo neugodan miris i ukus u presnom stanju. Standardna marinada priprema se od maslinovog ulja i limunovog soka uz dodatak začina.

Recipe Rating

  • (0 /5)
  • 0 ratings

About Chef