Za dodatne informacije pozovite tel / viber 063.310584

Pikantna golica

Sirova alternativa prženim i presoljenim semenkama bez nutritivne vrednosti: začinjeno i pikantno da napunite činijice grickalicama!

Potrebno je:
3 šolje sirovih semenki – golice, ili kombinacija suncokreta i golice;
Jedna i po kašičica karija u prahu;
1 kašičica kvalitetne soli – himalajske ili morske;
Jedna četvrtina kašičice kumina;
2 kašičice kurkume;
Jedna i po kašičica crnog luka u prahu;
Pola kašičice belog luka u prahu.

Priprema:
Semenke namakati u mlakoj vodi šest do osam sati ili preko noći. Isprati i procediti semenke i pomešati sa začinima. Raširiti po pak papiru ili podlozi za sušenje na ploči dehidratora. Sušiti u dehidratoru na 45 C ili u rerni na najnižoj temperaturi oko 6 do 8 sati.

Male tajne (tips & tricks)
Namakanjem semenki u mlakoj vodi preko noći aktivira se enzimska aktivnost i odstranjuju inhibitori varenja; dodavanjem začina i sušenjem, postižemo ukus sličan prženju semenki u ulju i dobijamo zdravije grickalice. Semenke bundeve su dragoceni izvor cinka, mangana, magnezijuma, fosfora, bakra i gvožđa. Poznate su takodje po svom blagotvornom delovanju kod dijabetesa.

Recipe Rating

  • (0 /5)
  • 0 Rating

About Chef