Za dodatne informacije pozovite tel / viber 063.310584

Pita Bundevara

Evo recepta za sirovu pitu bundevaru. Najbolje je izabrati slatke, tkzv. bundve „tamburice“.

Baza – podloga pite, sastojci:

1 šolja oraha

¼  šolje mekih urmi kojima ste odstranili koštice

½ kašičice cimeta

½ kašičice muškatnog oraščića

U multipraktik dodajte orahe i cimet i obradite. Zatim dodajte i urme i obradite tako da smesa postane kompaktna.

U odgovarajućujoj posudi za pitu rasporedite masu za podlogu pite, sa malo podignutim krajevima, kako bi  držala fil na mestu. Stavite posudu sa podlogom u pitu u frižider da se stegne.

 

Fil za pitu – krem, sastojci:

2 šolje narendane bundeve

1 1/5 šolja namočenih indijskih oraha

1 šolja mekih urmi kojima ste odstranili koštice

¼ šolje čiste, filtrirane vode

Sve sastojke za fil dobro obradite u blenderu ( ja najviše volim da koristim Vitamix) tako da masa bude glatka i kremasta.

Na bazu pite – podlogu izlijte fil od bundeve i stavite u frižider nekoliko sati da bi se lakše sekli parčići kolača. Po želji ukrasite pitu cimetom ili slatkim suvim klicama heljde.

 

Male cake – Tips&Tricks

U fil od bundeve možete dodati i jednu zrelu japansku – kaki jabuku za fantastičan ukus!

Recipe Rating

  • (4.5 /5)
  • 1 rating

About Chef