Evo recepta za sirovu pitu bundevaru. Najbolje je izabrati slatke, tkzv. bundve „tamburice“.
Baza – podloga pite, sastojci:
1 šolja oraha
¼ šolje mekih urmi kojima ste odstranili koštice
½ kašičice cimeta
½ kašičice muškatnog oraščića
U multipraktik dodajte orahe i cimet i obradite. Zatim dodajte i urme i obradite tako da smesa postane kompaktna.
U odgovarajućujoj posudi za pitu rasporedite masu za podlogu pite, sa malo podignutim krajevima, kako bi držala fil na mestu. Stavite posudu sa podlogom u pitu u frižider da se stegne.
Fil za pitu – krem, sastojci:
2 šolje narendane bundeve
1 1/5 šolja namočenih indijskih oraha
1 šolja mekih urmi kojima ste odstranili koštice
¼ šolje čiste, filtrirane vode
Sve sastojke za fil dobro obradite u blenderu ( ja najviše volim da koristim Vitamix) tako da masa bude glatka i kremasta.
Na bazu pite – podlogu izlijte fil od bundeve i stavite u frižider nekoliko sati da bi se lakše sekli parčići kolača. Po želji ukrasite pitu cimetom ili slatkim suvim klicama heljde.
Male cake – Tips&Tricks
U fil od bundeve možete dodati i jednu zrelu japansku – kaki jabuku za fantastičan ukus!
Rate this recipe
1 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.