Za dodatne informacije pozovite tel / viber 063.310584

Podloga za sirovu pizzu

Pizza od potpuno sirovih sastojaka može biti zadovoljavajući izbor za presan obrok u zimskim mesecima. Podlogu za pizzu možete da pripremite na sledeći način.

Sameljite bademe u multipraktiku ili u Vitamix posudi za suvo mlevenje. Potrebno je da dobijete brašno od badema. Dodajte brašno od badema u posudu za mešanje. Dodajte i ostale sastojke i dobro promešajte drvenom kašikom. Od dobijene smese formirajte male kružne podloge, debljne oko pola centimetra. Od ove količine možete dobiti oko 8 manjih kružnih podloga za pizzzu.

Stavite podloge za pizzu na pak papir ili na tefleks podloge za sušenje u dehidratoru. Ja najviše volim da sušim u Excalibur dehidratoru na teflex podlogama. Možete dehidrirati prvih sat i po na 65C, a zatim smanjiti temperaturu na 42C. Na polovini sušenja uklonite pak papir ili tefleks podlogu i okrenite pizza podloge tako da vazduh u dehidratoru može bolje da cirkuliše oko njih odnosno dovršite sušenje u rerni na najnižoj temperaturi sa ventilatorom koji obezbedjuje cirkulaciju vazduha.

Sastavljanje pizze sa ostalim sastojcima, stvar je vaše kreativnosti i trenutne inspiracije. Probajte sledeću kombinaciju: podlogu za pizzu namažite sirovim kečapom od paradajza, zatim dodajte sir od suncokreta ili indijskih oraha. Sledeći sloj je na tanke rezance isečen svež spanać, sve dekorisano svežim šitake (ili nekim drugim) gljivama, kolutovima svežeg paradajza i posuto origanom. Predlažem da podlogu za pizzu ne osušite potpuno u dehidratoru, tako da bude dovoljno meka da nakon dodavanja fila možete da vratite pizzu u dehidrator na sat do sat i po sušenja, i da je onda poslužite još toplu.

Male cake – Tips&Tricks

Podloga za pizzu od badema i lanenog semena ima neutralan, blagi ukus – tek mali nagoveštaj italijanskih začina, tako da možete da kreirate svoje kombinacije sa svežim povrćem ( a zašto ne i ananasom za egzotični ukus!) i ostalim sastojcima po želji. Podloge za pizzu, kada su osušene, možete da stavite i u veću kesu za zip zatvaračem i da ih zamrznete.

Recipe Rating

  • (0 /5)
  • 0 Rating

About Chef