Sastojci:
krastavac,pola tikvice,šaka spanaća,pola veze peršuna, jedan čen belog luka,malo soli,po ukusu dodati mleveni kim i čašu jogurta od suncokreta. ( jogurt od suncokreta pravi se tako što se izblenda sirovi suncokret, malo himalajske soli, sok od limuna i voda)
Sve sastojke ubaciti u blender izmiksati i servirati u činije i po želju rashladiti.
Može da se doda i četvrtina crnog luka i malo leblebija po želji. Ja sam pravila obe varijante, a stvar je ukusa koja će vam se dopasti.




Autorka portala Sirovahrana.rs Olivera Rosić, etička je vegetarijanka i zaljubljenik u kulinarstvo; Obožava ukusne salate, namaze i fine krekere, bogate kremove sa sirovom čokoladom. Učestvuje u mnogim TV emisijama o ekologiji sa svojim receptima, redovno gostuje na manifestacijama koje promovišu zdravu, vegansku prehranu i drži radionice pripreme gurmanske sirove hrane. Sve Oliverine recepte , kao i savete kako se organizovati u kuhinji, krenuti u nabavku namirnica i potrebnih kuhinjskih aparata, osim na portalu sirovahrana.rs možete naći i u knjizi recepeta "Presno gurmanski s ljubavlju - Ulazak u svet sirove vegan ishrane na lak i zabavan način".










Rate this recipe
1 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.