Proleće nam tanjir ispuni mladim zelenišem: baby spanać, rukola, zelena salata, matovilec…ali, ne zaboravite i na samonikle biljke koje se stidljivo pomaljaju: Mlada kopriva i listovi maslačka, radič, sremuš, i naravno ljubičice – listići i cvetovi.
Sav zeleniš koji ste ubrali na livadi, u svojoj bašti ili donesi sa pijace, složite na tanjir i ukrasite ljubičicama; možete dodati i po koju nasešenu rotkvicu i mladi luk.
Za preliv, predlažem vam da u manjoj čini pomešate kašiku putera od susama, putera od golice, kašiku limunovog soka i tri kašike čiste, filtrirane vode i tako napravite dresing za salatu. Dresing možete gurmanski začiniti i mustard prahom ili curry-jem, i pola kašičice agave sirupa.
Ako želite da salata bude i pravi, jači obrok, dodajte malo orašstih plodova po ukusu: bademe, indijski orah ili semenke golice.
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.