SIR OD INDIJSKIH ORAHA- indijski orasi se ispreru i tokom noći ostave da odstoje u čistoj vodi. Potom se sa vodom (da ogrezne) izblendaju. Smesa, gustine kao pavlaka, se pomešaj sa probiotikom, izruči u gazu za cedjenje i ostavi na sobnoj temperaturi da se fermentuje makar 12h. Od ovog sira se mogu praviti razne gurmanske zavrzlame. U ovom receptu, pravila sam „rusku salatu“. PUNJENI PARADAJZ U pola šolje sira sam dodala tahini, delikatesni kvasac, limunov sok, beli luk, so, biber, malo karija. Iseckala sam povrće- raznobojnu papriku, krastavac, šargarepu, masline na sitne kockice i pomešala sa začinjenim sirom. Ovom smesom sam potom punila izdubljen paradajz. Prijatno! 🙂

Punjeni paradajz
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
- Difficulty Level Srednje zahtevna priprema
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- pola šolje sira od indijskih oraha
- 1 kašičica delikatesnog kvasca
- 1 kašičica tahinija
- 1 kašika soka od limuna
- 1/4 kašičice karija
- 1 kašičica melog luka u granulama
- so, biber. mirodjija
Instructions
- SIR OD INDIJSKIH ORAHA- indijski orasi se ispreru i tokom noći ostave da odstoje u čistoj vodi. Potom se sa vodom (da ogrezne) izblendaju. Smesa, gustine kao pavlaka, se pomešaj sa probiotikom, izruči u gazu za cedjenje i ostavi na sobnoj temperaturi da se fermentuje makar 12h. Od ovog sira se mogu praviti razne gurmanske zavrzlame. U ovom receptu, pravila sam "rusku salatu". PUNJENI PARADAJZ U pola šolje sira sam dodala tahini, delikatesni kvasac, limunov sok, beli luk, so, biber, malo karija. Iseckala sam povrće- raznobojnu papriku, krastavac, šargarepu, masline na sitne kockice i pomešala sa začinjenim sirom. Ovom smesom sam potom punila izdubljen paradajz. Prijatno! :)
- Servings : 4
- Ready in : 30 Minutes
- Course : Glavna jela
- Recipe Type : blenderPovrće









Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.