Evo i recepta za prolećni pesto od sremuša koji sam spemala na jutarnjem programu TV Happy:
Sve sastojke izblendirajte u Vitamix-u koristeći se centralnim pritiskivačem po potrebi, u zavisnosti od toga da li želite potpuno kremestu teksturu i malo grublju obradu (ja više volim tako). Možete upotrebiti i multipraktik sa S noževima. Sremuš pesto je intezivnog ukusa, pravi vesnik proleća – iskoristite ovaj period dok ga ima u prirodi i na pijacama i uživajte u kreiranju jela sa sremušem!
Pesto sam poslužila uz špagete od tikvica, sve dekorisano kolutovima crvene paprike i chery paradajzom.
Sremuš pesto
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
- Difficulty Level Srednje zahtevna priprema
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- dve veze sremuša
- 1/2 šolje oraha (namakanih u vodi preko noći)
- 1/2 šolje badema (namakanih u vodi preko noći)
- šaka spanaća
- kašičica himalajske soli
- kašičica suvog bosiljka
- sok od pola limuna
- dve supene kašike maslinovog ulja
Instructions
No Steps Found !
- Servings : 3-4
- Course : Namazi
- Recipe Type : blenderNamazi
- Ingredient : Domaći orah, Maslinovo ulje, sirovi badem, sok od limuna, spanać, sremuš
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.