Naseckajte šargarepu, celer i luk na manje komade. Zajedno sa svim ostalim sastojcima i čistom vodom obradite u blenderu odnosno Vitamix-u. Odmah servirajte u činije i ukrasite po želji – seckanim peršunom, dodavanjem listića šampinjona, začinima….
Ako želite krem supu, dodajte i 1/3 šolje prethodno namočenih semenki suncokreta.
Kreiranje gurmanske sirove supe može biti prava kreativna avantura u kuhinji. Supe su kombinacija povrća i začina koji su zajedno obradjeni u blenderu, uz dodatak čiste vode.
Male tajne (tips&tricks) za pripremanje pravih gurmanskih supa
Svež paradajz može biti sjajan dodatak supama, jer je sočan i dodaje aromu. Ako želite krem čorbicu od povrća, dodajte jedan od sledećih sastojaka:
Avokado, prethodno namočene semenke suncokreta ili prethodno namočen badem
Supe možete da servirate i sa komadima povrća – cvetovi brokolija u supi mogu biti sjajan dodatak.
Sirove supe ne moraju biti hladne, poslužene direktno iz frižidera. Ipak, budite pažljivi prilikom zagrevanja supa, kako ih ne biste izložili temperaturama većim od 42̊C .
Neke varijante zagrevanja sirovih supa:
– Nastavite sa obradjujete supu u Vitamix-u dok supa ne postane topla.
– Stavite pokrivenu činiju sa supom na dno dehidratora i ostavite je tokom 4 sata
– Postavite činiju sa supom iznad posude sa vrućom vodom.
Rate this recipe
1 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.