Sa intenzivne obuke za Sertifikat Sirovahrana s ljubavlju, naporavili smo jednu zanimljivu foto priču spremanja Tiramisu kocki; U čemu je posebnost ovog recepta? Često se stavlja primedba da su za pripremu recepata sirove hrane neophodni skupi aparati….ovaj kolač napravili smo u potpuno “unpluged” varijanti, dakle bez struje i električnih kuhinjskih uredjaja; koristili smo drvenu dasku i višenamenski bajonet koji nosimo kada idemo na kampovanje 😉 Pogledajte kako je izgledala priprema kolača, a ovo su potrebni sastojci:
- 200 gr oraha
- 150 gr mekih urmi
- 1 kašičica bio instant zamene za kafu ( mi smo koristili organsku zamenu za kafu od ječma)
- 1 kašičica kokosovog ulja
- prstohvat himalajske soli
- 1 puna kašika organskih kokosovih listića
- dve kašike finog praha od rogača
- jedna kašika tahinija (susamovog putera)
- jedna kašičica agave sirupa
- Iz mekih, nekandiranih urmi izvditi koštice i naseckati ih nožem na dasci
- Nasečene urme prebacite u manju posudu
- Orahe postaviti u čistu kuhinjsku krpu
- Krpu preklopiti, i orahe izlupati kuhinjskim čekićem, oklagijom ili drškom bajoneta 🙂
- Dodatno usitnite orahe nožem
- Kada su orasi spremni, prebacite ih iz kuhinjske krpe u posudu za mešanje
- U posudu dodajte i kokosovo ulje, prstohvat himalajske soli, kašičicu kokosovog ulja, kašičicu instant bio zamene za kafu i nasečene urme
- Listiće kokosa naseckati nožem na dasci i dodati ih u posudu za mešanje
- Sve sastojke dobro sjedinite u posudi za mešanje, a onda rukama oblikujte kocku
- Stavite tiramisu kocku na tanjir. pored nje postavite jednu kašičicu, a zatim kroz cediljku lagano pospite kašičicu rogača kao dekoraciju
- Ostatak rogača umutite kašikom sa agave nektarom i tahinijem, tako da dobijete gusti slatki preliv
- Prelivom od rogača ukrasite kolač. Stavite u frižider da se ohladi, i služite isečeno na šnite )
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.