Dodatne napomene:
– za malo kremastiji ukus miksati samo suncokret dok ne otpusti prirodne masnoce; izvodljivo je i u običnom secku, ali treba biti uporan i često stugati masu sa zidova aparata. Zato vam sirovahrana.rs preporučuje Vitamix ili neki od kvalitetnijih blendera
– ukoliko želite da se komadići mirođije jasnije vide u umaku, dodajte je pred kraj miksanja
– odlično ide i kao preliv za sirove špagete od tikvica
– kada ga jednom probate, pravićete ga svaki dan jer je ukus izvanredan 🙂 ali ipak imajte na umu da je prilično kaloričan (masan)


Veganski tzatziki umak
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
-
- Yield
- 300
- ~300 gr
- Difficulty Level Jednostavna priprema
Recipe Rating
- (3.5 /5)
- 2 ratings
Ingredients
- Seme suncokreta, oljušteno - 150 g
- Krastavac, manji - 1 kom
- Limun, sok - 1 kom
- Beli luk u prahu - 1/3 kaf. kašičice
- Mirođija - 1 veza
Nutrition Info
-
930kcal Umak
Instructions
- Suncokret namakati u vodi minimalno 2 sata, a najbolje tokom cele noći (8 sati).
- Nakon namakanja, suncokret dobro isprati i presuti u secko ili blender (ukoliko je dovoljno jak da pravi namaze).
- Zatim dodati sve ostale sastojke i miksati do glatke mase.
- Gotov umak presuti u činiju za serviranje, po želji dekorisati svežim listovima mirođije ili peršuna i poslužiti uz krekere ili sezonsku salatu.
- Servings : 2 osobe
- Course : Namazi
- Recipe Type : multipraktikNamazi
- Ingredient : sirovi suncokret









Rate this recipe
2 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.