Divna torta da Vam razgali sumorne zimske dane! Lako se pravi, a namirnice su dostupne i zimi – nije vam potrebna nikakva “egzotika” za ovu maštovitu i ukusnu tortu.
Sastojci za koru:
1 kutija mekih urmi
100 gr lešnika
1 kašika Agave nectara (po želji)
prstohvat himalajske soli
kašika kokosovog ulja
Sastojci za krem:
300 gr smrznutog šumskog voća
4 banane
Sirovi kakao 2 kašike
Agave nectar po želji
prstohvat himalajske soli
2 kašike kokosovog ulja
Priprema:
Sastojke za koru obraditi u multipraktiku i formirati tortu u kalupu za torte
Sastojke za krem obraditi dobro u blenderu, podeliti na dva dela.
Jedan deo preliti preko kore u kalupu i ostaviti u frižederu da se stegne.
U ostatak krema u blenderu dodati dve kašike sirovog kakao praha i obraditi tako da se dobije bogat čokoladni krem.
Kada se prvi sloj krema na torti stegao u frižederu, dodati i drugi, čokoladni sloj krema.
Zatim tortu dekorisati kolutovima sveže banane i posuti chia semenkama, napraviti ukrasnu mrežu od presne čokolade, ili napravaite dekoraciju po inspiraciji 🙂
Mi smo dodali još i meke urme kojima smo izvadili koštice
Dobro rashladiti u frižideru i služiti!
Rate this recipe
2 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.