Ako nešto može da mi ulepša dan,onda je to organsko povrće sa gazdinstva Jelene Ninkov iz Gložana !
Beli krompir:U presnom stanju, može biti sastojak soka;Moja omiljena varijanta: Opran,do pola skuvan sa korom,zatim samo malo zapečen bez ikakve masnoće ili sa malo kokosovog ulja. Zatim poslužen uz mnogo sveže salate- mladog spanaća, šargarepe,ljute papričice….Gurmanluci: preliv – puter od semenki bundeve.
Organska šargarepa: Najlepši sok svih vremena! U Angel sokovniku,prinos je 0,7 litara slatkog nektara od 1 kg organske šargarepe. Iz običnog sokovnika, zaostalu pulpu korostiti za pripremu salate ili krekera.




Autorka portala Sirovahrana.rs Olivera Rosić, etička je vegetarijanka i zaljubljenik u kulinarstvo; Obožava ukusne salate, namaze i fine krekere, bogate kremove sa sirovom čokoladom. Učestvuje u mnogim TV emisijama o ekologiji sa svojim receptima, redovno gostuje na manifestacijama koje promovišu zdravu, vegansku prehranu i drži radionice pripreme gurmanske sirove hrane. Sve Oliverine recepte , kao i savete kako se organizovati u kuhinji, krenuti u nabavku namirnica i potrebnih kuhinjskih aparata, osim na portalu sirovahrana.rs možete naći i u knjizi recepeta "Presno gurmanski s ljubavlju - Ulazak u svet sirove vegan ishrane na lak i zabavan način".










No comments yet.