Za dodatne informacije pozovite tel / viber 063.310584

Fermentisani sir od brazilskog oraha

Još o korišćenju pulpe nakon ceđenja neutralnog mleka od brazilskog oraha  – kako je brazilski orah i veoma mastan, ideja o fermentisanju preostale pulpe iz vrećice za filtriranje mleka došla je sama od sebe…. dodajte, dakle, probiotik u pulpu brazilskog oraha ( može i onaj pakovan u kapsule, iz apoteke, samo otvorite kapsulu i umešate, najbolje neki sa velikim brojem kultura bakterija), ili ako pripremate rejuvelac u svojoj kuhinji , dodajte ga, ili vodeni kefir – nešto što već fermentiše, da pokrene fermentaciju usitnjenog brazilkog oraha.

Ostavite da stoji u pogodnoj posudi na sobnoj temperaturi, pokriveno čistom krpom;

Kada je fermentacija završena, tj. kada se zadovoljni ukusom, sir je spreman da ga začinite: sa malo himalajske soli,, limunovim sokom, svežim začiniskim biljem, curry-em kuminom, ljutom paprikom, belim lukom – prema želji i ukusu 🙂

Recipe Rating

  • (0 /5)
  • 0 Rating

About Chef