Za dodatne informacije pozovite tel / viber 063.310584

Keks od brazilskog oraha

Ovaj ukusan, bezglutenski keks, možete da napravite uporedo sa mlekom od brazilskog oraha – naime, bilo da ste pravili mleko sa urmama ili neutralno, pulpu možete upotrebiti za keks na sledeći način;

Potrebne namirnice:

šolja brazilskog oraha ili pulpe od filtriranja mleka

dve supene kašike mlevenih semenki lana

tri li više svežih urmi, po ukusu

kašika finog organskog rogača u prahu

sasvim malo filtrirane, čiste vode – cca dve supene kašike

mrvica himalajske soli

Pulpu od ceđenja mleka iz vrećice, odnosno samleveni brazilski orah pomešajte sa samlevenim semenkama lana u posudi;
Urme obradite sa vrlo malo vode u blenderu tako da dobijete gustu pastu – zasladjivač;
Umešajte ovu slatku pastu u mešavinu samlevenog brazilskog oraha i lana;
Po želji, ostavite malu količinu ove smese za ukrašavanje keksa;
U ostatak smese, dodajte kašiku finog mlevenog rogača i dobro izmešajte;
Od dobijene guste smese, pravite male okrugle kekse i ređajte po tefleks podlozi dehidratora;
Po želji, smesom bez umešanog rogača napunite špric za ukrašavanje i napravite dekoraciju po obodu keksa;
stavite na sušenje , na temperaturi od 42 C oko 4 sata ili koliko je potrebno da keks bude suv;
keks čuvajte u staklenoj tegli koja se dobro zatvara.

Recipe Rating

  • (0 /5)
  • 0 Rating

About Chef